2012 m. kovo 16 d., penktadienis

LA1J, Obrestad Lighthouse 2010

Paskutinėje QSL siuntoje radau LA1J QSL kortelę iš Norvegijos. Malonu buvo prisiminti tas dvi dienas praleistas kartu su radijo mėgėjais iš Sandnes radijo klubo. Nuotraukoje matosi švyturys ir jo teritorija, bet jokių antenų įžiūrėti nepavyko.



Nesimato nei 20 m diapazono Yagi iškeltos ant autokeltuvo į 30 m aukštį, nei fazuotų vertikalų su nesuskaičiuojama daugybe radialų, kurie buvo iškelti aikštelėje esančioje į dešinę nuo švyturio.

Ši savaitė buvo laisvesnė, darbo metu pavyko padaryti šiek tiek ryšių su SOTA. Pavasaris, ekspedicijų daugėja su kiekviena diena. Nežiūrint to, kad darbo dienos, daug kviečiančių. Girdžiu ir artimiausius konkurentus lentelėje, OZ4RT jau pasivijo. Tikriausiai reikės praleisti jį į priekį. Negaliu gi nieko neveikti kiaurą dieną ir sėdti prie radijos :)

Savaitgalį bus RDXC kontestas. Dirbsiu su nauju transiveriu TS-590 sujungtu su kompiuteriu, ataskaitoje bus užfiksuotas dažnis, tai galėsiu pretenduoti į TOP'ą. Kažin, kokios bus bangų sklidimo sąlygos? Norėtųsi pačių geriausių...

Unique Summits: 1810
Total Summits: 2186
Points: 10125

2012 m. kovo 11 d., sekmadienis

Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą...

Vakar sugalvojau atnaujinti senai užmirštą puslapiuką: http://www.qrz.lt/ly5g//
Bet monitoriaus ekranas buvo baltas. Jokios informacijos.
Šiandien dar kartą pabandžiau. Tas pats. Nulūžo puslapiukas su visomis QSl kortelėmis...
Pradžioje norėjau pasipiktinti. Bet paskui apsidžiaugiau: gal ir gerai, nereikės jo daugiau tvarkyti :)

Geriau pradėti naują. Paprastą, kur galima rašyti kas tik šauna į galvą, o komentatoriai gali pataisyti ir nurodyti "teisingą kelią" :).

Taigi, pradedam...

Pradžiai neblogai būtų kuom nors pasigirti. Pasigiriu: šiandien padariau 20 ryšių su skirtingomis "viršukalnėmis"- SOTA. Nežinau, kiek ten bus visiškai naujų, bet kažkiek turėčiau pajudėti į priekį. Na, bent jau niekas neturėtų šiandien aplenkti. Konkurencija dabar labai didelė, su QRP sunku prisišaukti, ypač jei pasirodo radijo stotis nuo dar neaktyvuotos viršukalnės. Vakar turėjau:

Unique Summits: 1790
Total Summits: 2153
Points: 9973

http://www.sotadata.org.uk/chaseruniques.aspx